Welkom op onze website!

Het Platform Duurzaam Wageningen bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die de zich inzetten voor een duurzame samenleving, om te beginnen in Wageningen. Wij zoeken daarin de balans tussen een duurzaam leefmilieu, en sociaal en economisch welzijn van iedereen. Wat wij doen: het Platform organiseert, coördineert en ondersteunt duurzame initiatieven in Wageningen. Het Platform hecht daarbij veel waarde aan samenwerking met andere organisaties, uitwisseling van informatie en afstemming van activiteiten. Het Platform organiseert ook regelmatig thema-avonden of duurzaamheidscafé’s, onderneemt speciale campagnes, en stuurt af en toe een nieuwsbrief (aanmelding nieuwsbrief).

Klimaat/donut cafés: Sinds oktober 2021 organiseert het Platform samen met de Wageningse Klimaatcoalitie maandelijkse klimaat/donut café’s, iedere eerste woensdag van de maand in ‘Thuis’. De opzet is een lezing/presentatie over een actueel onderwerp en/of sociale of duurzame initiatieven in Wageningen. Het eerstvolgende Klimaat/donut café is op woensdag 5 oktober 2022 (Uitnodiging volgt nog) en zal gaan over ‘welke mindset verandering is nodig voor de transitie naar een duurzame samenleving?’. De bijeenkomst wordt gehouden in ThuisStationsstraat 32 Wageningen, van 19.30-21.30h.

Klimaatcafé 7 september 2022 (‘Niemand in de kou, wat doen we in Wageningen?): Verslag klimaatcafé 7 september 2022 ; Presentatie Energiegelddelen; Presentatie gemeente: energiearmoede – Energie Voor Iedereen.

Voor meer Platform activiteiten en verslagen en/of presentaties van vorige klimaatcafé’s zie de PDW activiteiten pagina!

Wie doet wat in Wageningen? link

In het schema kun je zoeken op de naam van een organisatie of een onderwerp. Iedere keer vullen we ons overzicht aan. Mocht je een initiatief kennen dat er nog niet opstaat, dan horen we dat graag van je. En wil je je eigen initiatief aanmelden of er beter op zetten? Neem dan contact op via info@duurzaamwageningen.nl.

Voorheen verzorgde het Platform een lokale agenda, die nu door de gemeente Wageningen verzorgd wordt: Duurzame activiteiten agenda.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten  en die van anderen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief,  en volg ons op TwitterFacebook en Youtube!

Repair Café in Ons Huis

Iedere 1e en 3e vrijdag van de maand staan deskundige vrijwilligers, van 13.30 – 16.00 uur, klaar om uw kapotte spullen te repareren. U bent van harte welkom met elektrische apparaten, verlichting, speelgoed, kleding enz. De reparatie is gratis, u betaalt alleen eventuele materiaalkosten. Aanmelden kan door te bellen naar 0317  41 33 77 of aan de balie van Stadsatelier Ons Huis, Harnjesweg 2 Wageningen.

======================================================

Nieuwe Platformleden gezocht: Het Platform zoekt nieuwe leden. Heb je interesse  in uitdagend vrijwilligerswerk stuur dan een email naar info@duurzaamwageningen.nl of neem contact op met de voorzitter of secretaris van het Platform. 

Het Platform hecht groot belang aan het zorgvuldig omgaan met de persoonsgegevens van haar geïnteresseerden. Hoe wij daar mee omgaan, kunt u lezen in onze Privacy verklaring. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG). Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt. Wij adviseren u om onze Privacy verklaring zorgvuldig door te lezen.